Viziri

Viziri

MASKA ŠTITI DRUGE OD VAS, A VIZIR VAS OD DRUGIH

I došao je taj dan, kada je sve bilo zatvoreno… prodavnice, kompanije, male porodične firme, pa i mi sami, svako u svoja četri zida. Naučili smo da stvaramo, da radimo, da se usavršavamo i da se prilagođavamo. Naučeni smo da se volimo, pomažemo i mislimo jedni na druge.
U takvoj atmosferi, misli nam lutaju u potrazi za bilo kakvim aktivnim stimulansom, koji bi pobudio naše kreative i ostvario bar deo našeg bića.
Ustali smo protiv pasivnosti i rešili da nekako pomognemo našim prijateljima, koji su u tom trenutku bili najugroženiji; a u istom trenutku i najpotrebniji.
Dok smo mi bili u sigurnosti domova, oni bi na svaki naš poziv dolazili i pomagali nam, ali ko je pomogao njima?

i… tako je nastao VIZIR u našoj kreativi.

Ponedeljak…. Danas imamo projekat, rekoh, pokušaćemo da napravimo vizir koji će našim prijateljima u
Hitnoj Pomoći pomoći.
Seci, lepi šrafi…ne, ne nije dobro, ajmo opet seci lepi buši… ne ne nije dobro , plitko je, steže, dodaj još 1 cm  sunđera, ne nije dobro, sunđer upija sve, daj tehničku penu, napravi distancer dovoljno veliki za ljude koji imaju veliki nos, ili nose naočare… to je to; ajmo dalje, lastiš ili gumica?... Lastiš steže, daj gumicu, daj ringlicu… ne nevalja, šta ako neko ima veću ili manju glavu, spadaće mu ili će da ga steže. Skidaj ringlicu , buši rupu i vezuj čvorić, jeste da nije neka estetika, ali bitna je sada funkcionalnost, sami mogu da prilagode koliko će da im zateže gumica. Sam vizir, mora da bude providan, da može da se tretira alkoholom, 200 mikrona je optimum, da ne bude teško, a da baš nije ni pretanko…
Super, napravili smo.

Utorak… napravili smo prvih 50 komada vizira i poklonili našoj komšinici.


Hitna pomoćSreda… slika govori sve

Šta dalje? Ima ih još mnogo kojima je vizir potreban. I tako dan za danom, punih 5 nedelja, sekli smo,
lepili, bušili i vezivali…
Nismo se oglašavali, tražili smo put kako da vizir stigne do najpotrebnijeg mesta. Odredili smo proizvodnu cenu i pozvali smo naše dobre klijente; zamolili ih, ako su u mogućnosti da doniraju vizire tamo gde su najpotrebniji. VMA, Bežanijska kosa, Korona centar Zvezdara, Dragiša Mišović… samo su neki od centara gde smo uputili naše vizire.


Prvi put smo nešto više saznali o tome, koliko smo ranjivi, koje su nam najslabije tačke. U svetu je vizir mnogo više u upotrebi za mnoge profesionalne delatnosti nego što je to slučaj kod nas.

Pokazalo se da viziri jesu dobro dodatno zaštitno sredstvo od kapljičnog prenošenja virusa. Razlog tome je što su npr oči kao otvorena usta u bliskom kontaktu, sama maska ( čak i N95 ) ništa ne znači. Vizir koji smo konstruisali je prihvaćen posle testiranja i ODOBREN za upotrebu na Kliničkom Centru Srbije, na VMA, Korona centru Zvezdara, Dragiši Mišović. To su relevantne institucije koje moraju da ODOBRE upotrebu, što oni i jesu uradili, dok sa ostalim bolnicima, domovima zdavlja nije neophodno. Preporučen je zvanično od Stomatološke Komore Srbije, jedini je na tržištu atestiran na Institutu za fizičku hemiju.

U čemu je razlika? Naš vizir je prihvaćen, zato što je prvo rađen po tehničkom opisu FDA ( Američka agencija za lekove) i mini testiranju u stvarnoj upotrebi.   Plastični delovi imaju obrađene ivice, zaobljene ćoškove da se pri korišćenju nehotično ne naprave male ogrebotine, otvorene ranice pogodne zaražavanju. Drugo, napravljen je distancer od tehničke gume, koja može da se tretira alkaholom, koja ne upija i a za razliku od sunđera koji je mnogo jeftiniji, nije podložan nakupljanju bakterija. Otklon od lica je oko 2,5 cm na čelu, da bi korisnik mogao da koristi naočare, a uz masku nema magljenja vizira. Upravo praksa, je pokazala da može da se nosi više sati zbog udobnosti i ergonomije, što je malo teže sa drugim vizirima gde plastični segmenti direktno idu na čelo. Povez je okrugla gumica veće estetike. elastičnosti i udobnosti od opet jeftinijeg lastiša.

 

Iskustvo pokazuje da potražnja za vizirima ne opada, jer su na mnogim mestima deo zaštitne opreme kao npr stomatolozima, na fakultetima, laboratorijama. Pored njih, postoji zainteresovanost frizerskih i kozmetičkih salona koji pored toga što misle na svoju zaštitu, nošenjem vizira ostavljaju utisak bezbednosti u očima njihovih klijenata, koji su još uvek opterećeni strahom. Svakako su pogodni za radnike u maloprodajnim objektima, šalterskim službenicima, u proizvodnji.

 

CLASSIC ILI PROFI?

Suštinski razlika je samo u prednjem providnom panelu. U 80% slučajeva profesionalne potrebe zadovoljava Classic model sa debljinom panela od 200 mikrona. Za npr stomatološku praksu gde je neophodna visoka prozirnost, panel je od PET matrijala debljine 500 mikrona. U svetu se koriste za jednokrarnu upotrebu, a kod nas u praksi  se koriste više puta. Zbog toga smo ih napravili od kvalitetnih, čvršćih materijala, ali je preporuka da se jedan vizir koristi do nedelju dana.

BRENDIRANJE

Viziri mogu biti brendirani, sa natpisima, logotipom, raznim motivima, nalepnicama. Minimalna količina za brendiranje je 5 pakovanja (30 komada ). Cena brendiranje je 20,00 dinara po komadu plus pdv. Za 20 pakovanja ( 120 komada ) brendiranje je gratis.

Ukoliko želite da Vaši viziri budu zanimljiviji možete naručiti nalepnice. Set nalepnica bez obzira na količinu nalepnica, koje staju na format A4 je 150 dinara plus PDV.

Cena vizira CLASSIC ( za pakovanje od 6 komada ): 1.440,00 dinara
Cena vizira PROFI ( za pakovanje od 6 komada ): 2.160,00 dinara
Date

21 maj 2020

Categories

Štamparija

Budimo u kontaktu

Štamparija

Propaganda Jovanović

Ratislave Slave Zagorčić 7
Ledine, Novi Beograd 11077

+381 11 3341 164

+381 63 8787 215

info@stamparijajovanovic.rs

Isporuka

Dostava štampanog materijala brzom poštom!